Иако многи људи наглашавају да су сухомеснати производи нездрави нарочито ако се конзумирају стално, производи од мангулице не спадају у ову категорију. Заправо, они имају бољи утицај на здравље људи него пилеће месо, јер садрже бројне материје које подстичу рад организма, снижавају лош холестерол и садрже мање калорија од других врста меса. Оно што их, пре свега, издваја јесте ХДЛ тзв. “добар“ холестерол. Он спречава да се лош холестерол нагомилава на зидовима артерија, а самим тим и низ срчаних сметњи.
Поред повољног односа холестерола, производи од мангулице садрже чак 40 одсто укупних дневних потреба беланчевина које нам дају потребну енергију. Затим тиамин, витамине Б6 и Б12 (око 20% укупних дневних потреба), као и гвожђе (10% укупних дневних потреба).